Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola

Tanszakok

Választható zenekarok, együttesek, kórusok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hangversenyek és vizsgák

Iskolánkban december-január hónapban zajlanak a Félévi Hangversenyek, amelyek tulajdonképpen egy félévi beszámolónak felelnek meg.  A hangversenyek nyilvánosak, ahol tanulóink bemutathatják az első félévben tanultakat szüleiknek is. A Félévi Hangversenytől függetlenül havonta rendezünk házi koncerteket, melyekre szeretettel várjuk a hozzátartozókat, barátokat.

A tanév végi beszámolókat május-június hónapban tartjuk. A vizsgák zártkörűek, párhuzamosan zajlanak két koncerttermünkben. Jelen vannak az adott tanszak tanárai és a vezetőség legalább egy tagja. Május hónapban lezajlanak a szolfézs szóbeli és írásbeli beszámolók, majd ezt követően megkezdődnek a hangszeres vizsgák főtárgyból, kötelező zongorából valamint második hangszerből.

A vizsgaidőszak végére szervezzük minden tanévben a Művészeti Alap- és Záróvizsgákat.

  • Művészeti Alapvizsga szolfézsból: a 4. évfolyam végén szolfézs tárgyból növendékeink előrehozott írásbeli Művészeti Alapvizsgát tehetnek. Ezt követően a következő tanévtől eldönthetik, hogy a hangszeres órájuk mellé továbbra is a szolfézs tárgyat választják, vagy helyette valamelyik együttes, zenekar, kórus vagy zeneirodalom csoport tagjai szeretnének-e lenni. Szolfézs tárgyból „B” tagozaton kötelező a szóbeli Művészeti Alapvizsga is.

 

  • A Művészeti Alapvizsga hangszerből: tulajdonképpen az alapfokú tanulmányok ünnepélyes lezárása, és csak az esetben kötelező, ha hangszerből a 6. évfolyam elvégzését követően (kivéve a rövid tanszaknál: brácsa, csembaló) a tanuló folytatni kívánja zenei tanulmányait a továbbképző évfolyamokon, azaz további 4 éven át. Fontos tudni azonban, hogy amennyiben a tanuló nem tesz Művészeti Alapvizsgát, úgy a hagyományos Tanév Végi Vizsgán részt kell vennie, illetve az adott hangszerből zeneiskolai tanulmányait befejezi, nem léphet felsőbb évfolyamba.

 

  • A Művészeti Záróvizsga a zeneiskola IV. továbbképző évében, azaz 10. évfolyamban esedékes. A záróvizsga nem kötelező, de javasolt a zeneiskolai tanulmányokat az adott hangszerből befejező növendékeknek. Fontos: Művészeti Záróvizsga után lehetséges bármely másik hangszeren a tanulmányok újbóli megkezdése.


Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola
Minden jog fenntartva © 2022