Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola

Tanszakok

Jazz-zene

Választható zenekarok, együttesek, kórusok

Képre kattintva letölthető az órarend.

Hangversenyek és vizsgák

Iskolánkban december-január hónapban zajlanak a Félévi Hangversenyek, amelyek tulajdonképpen egy félévi beszámolónak felelnek meg.  A hangversenyek nyilvánosak, ahol tanulóink bemutathatják az első félévben tanultakat szüleiknek is. A Félévi Hangversenytől függetlenül havonta rendezünk házi koncerteket, melyekre szeretettel várjuk a hozzátartozókat, barátokat.

Félévi Hangversenyeink részletes időpontjai megtekinthetők honlapunk Aktuális rovatában, Facebook oldalunkon, illetve iskolánkban kifüggesztve.

A tanév végi beszámolókat május-június hónapban tartjuk. A vizsgák zártkörűek, párhuzamosan zajlanak két koncerttermünkben. Jelen vannak az adott tanszak tanárai és a vezetőség legalább egy tagja. Május hónapban lezajlanak a szolfézs szóbeli és írásbeli beszámolók, majd ezt követően megkezdődnek a hangszeres vizsgák főtárgyból, kötelező zongorából valamint második hangszerből.

A vizsgaidőszak végére szervezzük minden tanévben a Művészeti Alap- és Záróvizsgákat.

  • Művészeti Alapvizsga szolfézsból: a 4. évfolyam végén szolfézs tárgyból növendékeink előrehozott írásbeli Művészeti Alapvizsgát tehetnek. Ezt követően a következő tanévtől eldönthetik, hogy a hangszeres órájuk mellé továbbra is a szolfézs tárgyat választják, vagy helyette valamelyik együttes, zenekar, kórus vagy zeneirodalom csoport tagjai szeretnének-e lenni. Szolfézs tárgyból „B” tagozaton kötelező a szóbeli Művészeti Alapvizsga is.

 

  • A Művészeti Alapvizsga hangszerből: tulajdonképpen az alapfokú tanulmányok ünnepélyes lezárása, és csak az esetben kötelező, ha hangszerből a 6. évfolyam elvégzését követően (kivéve a rövid tanszaknál: brácsa, csembaló) a tanuló folytatni kívánja zenei tanulmányait a továbbképző évfolyamokon, azaz további 4 éven át. Fontos tudni azonban, hogy amennyiben a tanuló nem tesz Művészeti Alapvizsgát, úgy a hagyományos Tanév Végi Vizsgán részt kell vennie, illetve az adott hangszerből zeneiskolai tanulmányait befejezi, nem léphet felsőbb évfolyamba.

 

  • A Művészeti Záróvizsga a zeneiskola IV. továbbképző évében, azaz 10. évfolyamban esedékes. A záróvizsga nem kötelező, de javasolt a zeneiskolai tanulmányokat az adott hangszerből befejező növendékeknek. Fontos: Művészeti Záróvizsga után lehetséges bármely másik hangszeren a tanulmányok újbóli megkezdése.


Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola
Minden jog fenntartva © 2022