A felvételi meghallgatás

A felvételi meghallgatás

Minden tanévben örömmel a vesszük a hozzánk beérkező rengeteg jelentkezést. Első sorban általános iskola 1. és 2. évfolyamos tanulóinak jelentkezését várjuk, de szertettel fogadjuk a már idősebb, zene iránt érdeklődő magasabb évfolyamos gyerekeket is. Képzésünkkel azon vagyunk, hogy gyermek- és művészetközpontú órákat biztosítsunk kezdőknek és haladóknak egyaránt.

A zenélni vágyó leendő zeneiskolásoknak (és szüleiknek) minden tavasszal megszervezzük „Rá-Hangoló” nevű programunkat, mely keretein belül szélesebb betekintést nyerhetnek az elméleti és gyakorlati tanórákra, illetve egy rövid bemutató koncert keretein belül megismerkedhetnek iskolánk nagy együtteseivel. Az így kedvet kapott gyerekeket szeretettel várjuk minden májusban felvételi meghallgatásunkra.

A 2018/2019-es tanévre való felvételi időpontja: 2018. május 3. és 9. 15:00-18:00 óráig iskolánk C épületének földszinti termeiben.

Felvételi meghallgatás követelményei:

  • szabadon választott népdal eléneklése
  • ritmus visszatapsolás
  • dallam visszaéneklés

Mindhárom feladatot figyelembe véve születik meg a felvételi bírálat, mely alapján a felvett növendékek listáját a Dokumentumtárban tekinthetik meg.