A felvételi meghallgatás

A felvételi meghallgatás

Minden tanévben örömmel a vesszük a hozzánk beérkező rengeteg jelentkezést. Első sorban általános iskola 1. és 2. évfolyamos tanulóinak jelentkezését várjuk, de szertettel fogadjuk a már idősebb, zene iránt érdeklődő magasabb évfolyamos gyerekeket is. Képzésünkkel azon vagyunk, hogy gyermek- és művészetközpontú órákat biztosítsunk kezdőknek és haladóknak egyaránt.

A zenélni vágyó leendő zeneiskolásoknak (és szüleiknek) minden tavasszal megszervezzük „Rá-Hangoló” nevű programunkat (a pontos dátumot megtalálja honlapunk Eseménynaptárában), mely keretein belül szélesebb betekintést nyerhetnek az elméleti és gyakorlati tanórákba, illetve a délután második felében lehetőséget biztosítunk valamennyi hangszertípus kipróbálására. Az érdeklődő gyerekeket és szüleiket szeretettel várjuk minden tanév  májusában felvételi meghallgatásunkra.

A 2019/2020-as tanévre való felvételi (alkalmassági meghallgatás) időpontja: 2019. május 3. és 8. 15:30-17:30 óráig iskolánk C épületének földszinti termeiben.

Felvételi meghallgatás követelményei:

  • szabadon választott népdal eléneklése
  • ritmus visszatapsolás
  • dallam visszaéneklés

Mindhárom feladatot figyelembe véve születik meg a felvételi bírálat, mely alapján a felvett növendékek listáját megtekinthetik honlapunk Dokumentumtárában és intézményünkben kifüggesztve.