A felvételi meghallgatás

A felvételi meghallgatás

Minden tanévben örömmel a vesszük a hozzánk beérkező rengeteg jelentkezést. Első sorban általános iskola 1. és 2. évfolyamos tanulóinak jelentkezését várjuk, de szertettel fogadjuk a már idősebb, zene iránt érdeklődő magasabb évfolyamos gyerekeket is. Képzésünkkel azon vagyunk, hogy gyermek- és művészetközpontú órákat biztosítsunk kezdőknek és haladóknak egyaránt.

A zenélni vágyó leendő zeneiskolásoknak (és szüleiknek) minden tavasszal megszervezzük „Rá-Hangoló” nevű programunkat (a pontos dátumot megtalálja honlapunk Eseménynaptárában), mely keretein belül szélesebb betekintést nyerhetnek az elméleti és gyakorlati tanórákba, illetve a délután második felében lehetőséget biztosítunk valamennyi hangszertípus kipróbálására. Az érdeklődő gyerekeket és szüleiket szeretettel várjuk minden tanév  májusában felvételi meghallgatásunkra.

A 2021/2022-es tanévre való felvételi (alkalmassági meghallgatás) időpontját a II. félévben tesszük közzé. (egyéb információ esetén bármikor érdeklődhet központi telefonszámunkon: 06 99 505 392)
A meghallgatás helyszíne: Horváth József AMI 9400 Sopron Szélmalom u. 17. “C” épület földszint 

Felvételi meghallgatás követelményei:

  • szabadon választott népdal eléneklése
  • ritmus visszatapsolás
  • dallam visszaéneklés

Mindhárom feladatot figyelembe véve születik meg a felvételi bírálat, mely alapján a felvett növendékek listáját megtekinthetik honlapunk Dokumentumtárában és intézményünkben kifüggesztve.